Varkensvlees in kruidensaus babi rendang

Ingrediënten

500 gr stooflappen ( varken) kleingesneden
1 eetlepel djahé fijn geraspt
3 teentjes knoflook
2 rode peper zonder het zaad fijngesneden
1 eetlepel kentjoer fijn geraspt
4 uien fijngesneden
1 eetlepel laos fijn geraspt
1 eetlepel ketoembar
2 theelepels djintan
2 stuks serhe in de lengte doormidden gesneden
3 blaadjes daon salam
6 limoenblaadjes zonder het nerf fijngesneden
1 theelepel trassi
50 gr kokoscreme
1 ltr water
zonnebloemolie

Tapas kookworkshop

Tapas kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

 

Varkensvlees in een specerijen kokos saus babi rendang

Stamp de uien, rode peper en de knoflook fijn in een vijzel of gebruik de keukenmachine.Meng er dan de djahe, laos,kentjoer, ketoembar en djintan doorheen en maak hier een fijne pasta van.Verhit de olie in een pan en bak de trassi kort aan.Voeg dan de uienkruidenpasta toe en bak deze kort mee.Dan het vlees,limoenblad serhe en de daon salam toevoegen en kort mee bakken.Voeg dan het water toe en breng dit aan de kook.Zet dan het vuur lager stoof het vlees langzaam gaar en voeg op het laatste moment de santen toe.Breng op smaak met zout en peper.

Serveer hier sambal van limoen bij.