Varkensvlees gegaard in kokosmelk op de vietnamese manier

Ingrediënten

500 gr varkensbuikspek  met zwoerd in blokjes van 3 cm gesneden
4 teentjes knoflook fijn gesneden
5 hardgekookte eieren gepeld
1 ltr kokoswater
4 dl kokosmelk
½ theelepel zout
1 eetlepel vissaus
75 gr suiker
Sap van een limoen
Zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

 

Varkensvlees gegaard in kokosmelk op de Vietnamese manier

 

Verhit de olie in een pan en bak de knoflook kort aan. Voeg dan het varkensvlees toe en bak dit goudbruin. Voeg dan de suiker toe en bak dit mee totdat de suiker gaat karamelliseren. Blus dan af met het kokoswater, vissaus, zout en de kokosmelk en breng dit aan de kook. Laat het vlees op een laag pitje zachtjes gaar worden. Als het vlees gaar is voeg dan de eieren toe en laat alles nog 10 minuten zachtjes mee koken. Breng op smaak met peper uit de molen, vissaus en limoensap en serveer er de knoflookrijst bij. Dit is een van de gerechten die je op veel menukaarten in Vietnam tegen zal komen.

De Tet Nguyen Dan is het Vietnamese nieuw jaar (Tet)

Tijdens dit 3 dagen durende familie feest worden er heel veel verschillende specialiteiten gekookt. Deze varkensvlees gegaard in kokosmelk is daar een van. Andere specialiteiten zijn mooncake in alle soorten en maten. Banh Chung plakkerige rijst gevuld met varkensvlees en mung bonen gegaard in banaanblad. Pickel van varkens oor in banaanblad . Het varken heeft een speciale status in Vietnam en zou veel geluk brengen. Ook erg lekker allerlei gekonfijte groenten.