Varkensfilet met vongole porco a alentejana

Ingrediënten

3 teentjes knoflook fijngesneden
1 eetlepel gemalen paprikapoeder
2 laurierblaadjes
Sap van 2 limoenen
3 dl witte wijn
½ bosje koriander fijngesneden
1 eetlepel tomatenpuree
500 gr varkensfilet in blokjes van 2 cm gesneden
500 gr vongole
1 ui in plakjes gesneden
2 dl kippenbouillon
olijfolie
peper uit de molen

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Varkensfilet met vongole naar Portugees recept

Meng knoflook, paprikapoeder en de witte wijn in een kom en marineer hier het vlees mee. Dek de kom af met folie en laat het minimaal 2 uur marineren. Zeef na 2 uur het vlees uit de marinade en vang de marinade op. Verhit een pan met wat olijfolie en bak het vlees goudbruin haal het daarna uit de koekenpan. Verhit in een schone pan wat olijfolie en bak de ui en knoflook kort aan. Blus af met de marinade, tomatenpuree , laurierbladeren en de kippenbouillon en voeg nu het vlees weer toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en dek de pan af met een deksel. Laat dit zachtjes pruttelen totdat het vlees gaar is. Voeg dan de vongole toe en dek de pan dan weer af. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen(of totdat alle schelpen open zijn gegaan). Voeg koriander, limoensap en peper toe