Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

Varkensfilet met sinaasappel recept uit de Caribische keuken Griot

Varkensfilet met sinaasappel uit de Caribische keuken
Caribische kookworkshops

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 500 gr varkensfilet in blokjes van 2cm bij 2 cm gesneden
– 2 uien fijngesneden
– 2 teentjes knoflook fijngesneden
– 4 bosuitjes fijngesneden
– 2 dl sinaasappelsap
– sap van 2 limoenen
– 2,5 dl water
– 2 rode pepers zonder zaad fijngesneden
– Peper en zout
– 2 dl olie

Bereiding:
Marineer het vlees met de knoflook, uien, rode peper , zout, limoensap en sinaasappelsap minimaal 15 minuten.Doe dan het vlees in een pan en vul het met zo veel water totdat het net onderstaat.Breng de pan dan aan de kook laat het vlees gaar worden en zorg dat het meeste vocht verdampt is.Giet dan het vlees op een vergiet en laat het uitlekken.Verhit de olie in een Tefal pan en bak het vlees goed bruin.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
lokale markt Siep Raep Cambodja
Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept
lokale markt Siep Raep Cambodja
Cambodjaanse salade van groen mango gerookte vis en gedroogde garnalen
Recepten uit de Maleise keuken
Visfilet in pittige tamarinde saus een specialiteit uit de Maleise keuken
Lolly van citroengras gevuld met kippengehakt Streetfood uit Loas
Citroengras gevuld met kippengehakt het Streetfood uit Laos