Varkensfilet met sinaasappel recept uit de caribische keuken griot

Ingrediënten

500 gr varkensfilet in blokjes van 2cm bij 2 cm gesneden
2 uien fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
4 bosuitjes fijngesneden
2 dl sinaasappelsap
sap van 2 limoenen
2,5 dl water
2 rode pepers zonder zaad fijngesneden
Peper en zout
2 dl olie

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Marineer het vlees met de knoflook, uien, rode peper , zout, limoensap en sinaasappelsap minimaal 15 minuten.Doe dan het vlees in een pan en vul het met zo veel water totdat het net onderstaat.Breng de pan dan aan de kook laat het vlees gaar worden en zorg dat het meeste vocht verdampt is.Giet dan het vlees op een vergiet en laat het uitlekken.Verhit de olie in een Tefal pan en bak het vlees goed bruin.