Varkensfilet met komijn en limoen rojoes a cominho

Ingrediënten

2 teentjes knoflook fijngesneden
1 eetlepel gemalen komijn
geraspte schil van 2 limoenen
Sap van 2 limoenen
2 eetlepels mosterd
2 dl witte wijn
1 eetlepel koriander fijngesneden
500 gr varkensfilet in blokjes gesneden van 2 cm
1 ui in plakjes gesneden
2 dl kippenbouillon
olijfolie
zout en peper uit de molen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Stoofpot van varkensvlees gemarineerd met limoen uit de Portugese keuken

Meng knoflook, mosterd,komijn, limoenschil, limoensap en de witte wijn in een kom en marineer hier het vlees mee. Dek de kom af met folie en laat het minimaal 2 uur marineren. Zeef na 2 uur het vlees uit de marinade en vang de marinade op. Verhit een pan met wat olijfolie en bak het vlees goudbruin haal het daarna uit de koekenpan. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak de ui kort aan. Blus af met de marinade en de kippenbouillon voeg nu het vlees weer toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en dek de pan af met een deksel. Laat dit zachtjes pruttelen totdat het vlees gaar is en breng de stoofpot dan op smaak met zout en peper en voeg de korianderblad toe.