Varkens vlees met kikkererwten recept uit de keuken van costa rica cerdo con garbanzos

Ingrediënten

350 gr kikkererwten 24 uur geweekt in koud water
350 gr varkensfilet in klein blokjes gesneden
1 rode paprika in blokjes gesneden
2 uien fijn gesneden
½ theelepel baking soda
1 stuks selderijstengel fijn gesneden
1 eetlepelpeterselie fijn gesneden
2 ltr kippenbouillon
200 gr winterpeen in kleine blokjes gesneden
200 gr aardappel in kleine blokjes gesneden
1 eetlepel anatto poeder
zout en peper
zonnebloemolie

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (non alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
  • Inclusief de BTW
  • Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 pp euro p.p.

Bereiding

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Bereiding:
Verhit de olie in een pan en bak de uien kort aan. Voeg dan het varkensvlees toe en bak dit kort mee. Voeg dan de geweekte kikkererwten toe en de kippenbouillon. Breng alles aan de kook en schuim de bovenkant af. Zet dan het vuur lager en voeg de baking soda toe. Kook zachtjes het vlees en de kikkererwten bijna gaar en voeg dan de paprika, selderij, wortel en aardappel toe. Kook alles verder gaar en breng op smaak met de peterselie zout en peper.