Varkens vlees met kikkererwten recept uit de keuken van costa rica cerdo con garbanzos

Ingrediënten

- 350 gr kikkererwten 24 uur geweekt in koud water
- 350 gr varkensfilet in klein blokjes gesneden
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 2 uien fijn gesneden
- ½ theelepel baking soda
- 1 stuks selderijstengel fijn gesneden
- 1 eetlepelpeterselie fijn gesneden
- 2 ltr kippenbouillon
- 200 gr winterpeen in kleine blokjes gesneden
- 200 gr aardappel in kleine blokjes gesneden
- 1 eetlepel anatto poeder
- zout en peper
- zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Hoe maak je dit gerecht?

Bereiding:
Verhit de olie in een pan en bak de uien kort aan. Voeg dan het varkensvlees toe en bak dit kort mee. Voeg dan de geweekte kikkererwten toe en de kippenbouillon. Breng alles aan de kook en schuim de bovenkant af. Zet dan het vuur lager en voeg de baking soda toe. Kook zachtjes het vlees en de kikkererwten bijna gaar en voeg dan de paprika, selderij, wortel en aardappel toe. Kook alles verder gaar en breng op smaak met de peterselie zout en peper.