Vanilleijs recept zelfgemaakt glace au vanille

Ingredienten

- 1,5 ltr melk
- 1,5 ltr slagroom
- merg van 2 vanillestokjes
- 18 eidooiers
- 650 gr suiker

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Hoe maak je dit gerecht?

Bereiding:
Meng in een rvs kom de eidooiers,5 dl melk en de suiker goed door elkaar. Doe de rest van de melk, slagroom en de vanille in een pan en breng deze aan de kook. Ze dan het vuur lager en giet dit beetje bij beetje in de kom bij de eidooiers en roer goed door. Giet deze massa weer in de pan en breng dit langzaam onder voortdurend roeren tegen de kook aan ( mag niet koken!).Haal de pan dan van het vuur en giet de massa door een zeef. Laat dit goed afkoelen (op ijsblokjes) en draai op in een ijsmachine. Serveer dit ijs eens bij een bijzonder gerecht de Halo Halo Supreme uit Philipijnen