Tuinbonen recept favos com coentro

Ingrediënten

200 gr gedopte tuinbonen
8 plakjes gerookte ham
1 rode ui in dunne plakjes gesneden
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijn azijn
½ theelepel suiker
2 eetlepels koriander fijngesneden
1 eetlepel peterselie fijngesneden
Zout
Peper uit de molen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Het Portugese recept voor tuinbonendip favos com coentro

Breng water met zout aan de kook en blancheer de tuinbonen 2 minuten.Spoel ze daarna gelijk goed koud en verwijder de buitenkant van de tuinboon en zet ze apart in een bakje.Verwarm een koekenpan en bak de ham aan 2 kanten kort aan zodat deze krokant word.Laat de ham afkoelen en breek dan de ham in stukjes.Doe de tuinbonen, gerookte ham kruimels en de ui in een kom.Voeg de olijfolie, azijn, suiker, koriander, peterselie en peper en zout toe en meng goed door.