Truffel bechamel voor bitterballen met truffel en kalfsvlees

Ingrediënten

10 gr zwarte wintertruffel gesneden
60 gr boter
60 gr bloem
1 sjalot fijn gesneden
½ teentje knoflook fijn gesneden
150 gr kalfsvlees gestoofd en in stukjes gesneden
2 bl gelatine
2,5 dl melk
2,5 dl kippenbouillon
1 eetlepel truffel tapanade
1 eetlepel truffel olie
4 eieren losgeklopt
bloem
panko ( Japans paneermeel)

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Inclusief de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70 euro p.p.

Bereiding

Truffel bechamel voor bitterballen met truffel en kalfsvlees

 

Doe boter in een klein pannetje en laat deze op laag vuur smelten. Voeg dan de sjalot, truffel  en de knoflook toe en stoof deze kort mee. Voeg dan de bloem toe en roer dit tot een stevige deegbal. Laat de deegbal 3 minuten op laag vuur garen. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe tot en blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Breng de truffelbechamel- salpicon langzaam aan de kook en voeg dan de gelatine toe. Zet dan het vuur uit en stort de bechamel-salpicon op een plateautje dek deze af met plastic en laat minimaal 3 uur afkoelen in de koelkast. Dit recept heb je nodig voor de bitterballen van truffel en kalfsvlees