Traditionele maleise curry van kip uit malacca

Ingrediënten

0,5  dl zonnebloemolie
1 eetlepel mosterdzaad
500 gr kippendijenvlees in stukjes gesneden
300 gr aardappels geschild en in kleine stukken gesneden
5 dl kippenbouillon
1 dl tamarindesap
2 eetlepels  sushiazijn
Zout en peper
1 eetlepel koriander, voor de garnering
kruidenpasta
10 gedroogde chilipeper  in water geweekt gedurende 20 minuten
4 sjalotten, grof gehakt
2 teentjes knoflook, grof gehakt
3 stengels citroengras in vieren gesneden
1 eetlepel fijngesneden verse gember
1 eetlepel fijngesneden  laos
2  theelepel gemalen kurkuma
1 dl zonnebloemolie

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Traditionele Maleise Curry van kipen aardappel uit Malacca

 

Maak eerst de kruidenpasta door alle ingrediënten  voor de pasta in de keukenmachine te doen en dit goed glad te draaien. Haal de pasta dan uit de keukenmachine en doe dit in een kommetje. Verhit de zonnebloemolie in een pan en rooster er kort de mosterdzaadjes in. Zet dan het vuur lager voeg de kruidenpasta toe en bak dit 2 minuten op laag vuur mee. Voeg dan de kip, aardappels, tamarindesap, sushiazijn  en de kippenbouillon toe. Breng dit aan de kook zet het vuur dan lager en kook alles zachtjes gaar. Breng op smaak met zout en peper. En serveer in een mooie schaal met wat korianderblad als garnering.