Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Traditionele maleise curry van kip uit malacca
Ingrediënten
0,5 dl zonnebloemolie
1 eetlepel mosterdzaad
500 gr kippendijenvlees in stukjes gesneden
300 gr aardappels geschild en in kleine stukken gesneden
5 dl kippenbouillon
1 dl tamarindesap
2 eetlepels sushiazijn
Zout en peper
1 eetlepel koriander, voor de garnering
kruidenpasta
10 gedroogde chilipeper in water geweekt gedurende 20 minuten
4 sjalotten, grof gehakt
2 teentjes knoflook, grof gehakt
3 stengels citroengras in vieren gesneden
1 eetlepel fijngesneden verse gember
1 eetlepel fijngesneden laos
2 theelepel gemalen kurkuma
1 dl zonnebloemolie
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Ex de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.
Bereiding
Traditionele Maleise Curry van kipen aardappel uit Malacca
Maak eerst de kruidenpasta door alle ingrediënten voor de pasta in de keukenmachine te doen en dit goed glad te draaien. Haal de pasta dan uit de keukenmachine en doe dit in een kommetje. Verhit de zonnebloemolie in een pan en rooster er kort de mosterdzaadjes in. Zet dan het vuur lager voeg de kruidenpasta toe en bak dit 2 minuten op laag vuur mee. Voeg dan de kip, aardappels, tamarindesap, sushiazijn en de kippenbouillon toe. Breng dit aan de kook zet het vuur dan lager en kook alles zachtjes gaar. Breng op smaak met zout en peper. En serveer in een mooie schaal met wat korianderblad als garnering.