Toscaans brood schiacciata

Ingrediënten

200 gr Italiaanse bloem
2 zakjes gedroogde gist (7gr)
½ eetlepel suiker
½ eetlepel zachte boter
1 dl warm water
Grof zeezout
1 eetlepel rozemarijn naaldjes
1 eetlepel olijfolie

Italiaanse kookworkshop

Italiaanse kookworkshop kookstudio keukenvuur
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Inclusief de BTW

Normaal: 72,50 euro p.p.

Nu: 67,50 euro p.p.

Bereiding

Toscaans brood op de snelle manier uit de Italiaanse keuken

 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.Meng de bloem, suiker en boter in een kom. Los de gist op in het warme water  en voeg dit aan de kom toe.Kneed deze ingrediënten tot een soepel deeg. Vorm met de hand een rond, plat brood van het deeg met een dikte van ongeveer 1 cm.Vet een bakplaat in met een beetje olie en leg hierop het brood (of gebruik bakpapier). Besprenkel het brood met wat olijfolie en strooi wat rozemarijn en zeezout over het brood.Bak het brood in 15 minuten gaar. Lekker met zelfgemaakte balsamico uitjes