Tortilla van oesterzwammen tapas recept uit de spaanse keuken tortilla de ostras

Ingrediënten

300 gr oesterzwammen
2 dl olijfolie
1 eetlepel tijm gerist van het stokje
1 teentje knoflook fijngesneden
6 eieren
1 theelepel Piment d’ Espelette
Beetje zout

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

tortilla van oesterzwammen recept uit de spaanse keuken tortilla de ostras

Snij het uiteinde van de oesterzwam weg en leg dit apart.Snij de rest van de oesterzwam in dunnen reepjes.Meng de eieren in een kom en voeg de tijm,paprikapoeder en wat zout toe. Verhit de olie in een koekenpan voeg de knoflook en de oesterzwammen toe.Zet dan het vuur lager en voeg het eimengsel toe. Dek de pan af met een deksel en laat de tortilla+/- in 10 minuten stollen.Haal dan de deksel van de pan en leg een bord op de tortilla. Keer de pan om en leg daarna de niet gebakken kant van de tortilla in de pan.Laat deze kant met een deksel op de pan nog 4 minuten stollen. Serveer op een mooie bord.