Tonijntataki met chuka wakamee gelei en espuma van witte miso

Tonijntataki met chuka wakamee gelei en espuma van witte miso

Tonijntataki

Tonijn geportioneerd
Olijfolie

Chuka wakamee gelei

25 gr gelificant
500 gr chuka wakamee
0,5 dl water

Espuma van witte miso

5 dl room
135 gr  witte miso
3 dl water
1 theelepel dashi
1 eetlepel gelcreme koud

Salade

Sap van 1 limoen
2 eeltpels sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
2 theelepels suiker
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel witte sesamzaadjes geroosterd
1 d Japanse mayonaise

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Tonijntataki met chuka wakamee gelei en espuma van witte miso

Tonijntataki

Verhit de olie in een tefalpan en rooster de tonijn aan alle kanten kort aan. Leg de tonijn dan op een bakplaat en laat de tonijn even afkoelen in de koelkast.

Chuka wakamee gelei

Doe het water samen met de chuka wakamee en de gelificant in een pan en roer dit met een garde goed door. Zet dan pan dan op het vuur en breng dit al roerend aan de kook. Als het vocht kookt laat het dan 1 minuut zachtjes doorkoken en zet dan het vuur uit. Verdeel de massa gelijkmatig over 3 a 4  bakplaten een laat dit afkoelen. Steek met een steker de gelei uit en leg dit gelijk op het bord.

 Espuma van witte miso

Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar en roer tot een gladde massa. Giet dan de massa door een zeef en vul de kidde er mee af. Zet de kidde onder druk door er 2 gaspatroon op te doen en zet de kidde dan in de koelkast.

Salade

Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom met een staafmixer.