Tonijn in tomatenvinaigrette atum com tomatada

Ingrediënten

4 eetlepels olijfolie
1 ui fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
3 tomaten in blokjes gesneden
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel kappertjes
1 dl witte wijn
2 eetlepels piri-piri saus
4 eetlepels zwarte olijven in plakjes gesneden
sap van ½ limoen
1 eetlepels fijngesneden koriander
4 stukjes tonijn van 150 gr
peper uit de molen

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Gebakken tonijn in tomatenvinaigrette naar Portugees recept

Verhit een pan met 2 eetlepels olie en bak de uien en knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de wijn, tomaten, piri-piri saus, tomatenpuree en olijven toe en breng dit aan de kook. Laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen en voeg citroensap, kappertjes en koriander toe. Zet het vuur uit en hou de saus warm door een deksel op de pan te doen.Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis +/- 2 minuten aan allebei de kanten.Haal de vis uit de pan en strooi en zout en peper op. Recept voor piri-piri saus