Tongfilets met schelpdieren tapas lenguado con salsa verde

Ingrediënten

8 grote tongfilets
olijfolie
bloem
boter
2 teentjes knoflook fijngesneden
4 sjalotten fijn gesneden
2 eetlepels peterselie fijn gesneden
1 eetlepel koriander fijngesneden
2 eetlepels amandelpoeder
0,5 dl kippenbouillon
1 dl witte wijn
500 gr schelpdieren

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Tongfilets met schelpdieren en amandel Naar Spaans recept

Verhit de oven voor op 180c. Haal de tongfilets door de bloem. Verhit de olie met de boter in een pan en bak de tongfilet aan allebei de kanten kort aan. Haal de filets dan uit de pan doe deze in een ovenschaal en zet voor 14 minuten in de oven. Ondertussen verhit je weer wat olie in een pan en bak je daar de knoflook en de sjalotten kort in aan. Voeg dan de schelpen, bouillon en de witte wijn toe en dek de pan af met een deksel. Kook de schelpen in 8 minuten gaar haal dan de pan van het vuur en voeg de kruiden en de amandelpoeder toe. Breng alles op smaak met wat peper en als je nu goed getimed hebt dan zouden ook de tongfilets nu klaar moeten zijn. Serveer alles opeen mooie bord met een lekker salade.