Tom Yum Curry basis voor vlees, vis of vegetarisch
Tom Yum curry kip
Verwarm 1 blikje kokosmelk samen met de Tom yum pasta in een pan.
Breng dit aan de kook zet dan het vuur lager en laat dit inkoken totdat je aan de oppervlakte olie ziet verschijnen.
Voeg dan de kip toe zet het vuur hoger en roer dit 1 minuutje rustig door.
Voeg dan het andere blikje kokosmelk, Thaise vissaus, kippenbouillon en de aubergine toe en breng dit aan de kook.
Zet dan het vuur weer lager en laat de curry inkoken tot de gewenste dikte.
Breng de curry op smaak met limoensap en wat Thaise vissaus en voeg op het laatste moment de Thaise basilicum toe.
Tom yum curry vlees
Verwarm 1 blikje kokosmelk samen met de Tom yum pasta in een pan.
Breng dit aan de kook zet dan het vuur lager en laat dit inkoken totdat je aan de oppervlakte olie ziet verschijnen.
Voeg dan het andere blikje kokosmelk, Thaise vissaus, runderbouillon en de aubergine toe en breng dit aan de kook.
Zet dan het vuur weer lager en laat de curry inkoken tot de gewenste dikte.
Voeg op het laatste moment de in dunne reepjes gesneden biefstuk toe en stoof deze even mee in de Tom Yum currysaus
Breng de curry op smaak met limoensap en wat Thaise vissaus en voeg op het laatste moment de Thaise basilicum toe.
Vervang voor de vegetarische optie het kippendijenvlees voor iets vegetarisch en de kippenbouillon voor groentebouillon.
Je kunt nog van allerlei andere groentes in deze basis doen. Het gerecht is ook erg lekker met champignons, wortel, ui prei enz. Voor de vegetarische gasten is er een prima alternatief te koop in de beter toko.
Serveer bij deze Tom Yum curry wat mooie basmatirijst en een lekker salade.
Meer weten over de Thaise keuken? Volg een Thaise kookworkshop
Dus Loek an de slag er mee!!!!!!