Tirami limoncello

Ingrediënten

2,5 dl slagroom
merg van ½ vanillestokje
125 gr witte basterdsuiker
500 gr mascarpone
3 dl Limoncello
2 dl suikerwater ( 2dl water met 200 gr suiker 10 minuten zachtjes gekookt)
150 gr lange vingers
200 gr aardbeien schoongemaakt en in plakjes gesneden

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Tiramisu met Limoncello en aardbeien naar Italiaans recept

 

Klop de slagroom samen met de basterdsuiker op in de kom van de keukenmachine ( niet te dik!). Roer de mascarpone los met 1 dl limoncello en het merg van het vanillestokje. Meng dan de slagroom met het mascarpone mengsel voorzichtig door elkaar. Meng in een langwerpige bak de 2 dl Limoncello met het suikerwater goed door elkaar en zet alvast het schaaltje klaar waar je de Tirami Limoncello in gaat doen ( ook leuk om dit op te bouwen in kleine glaasjes). Doop de helft van de lange vingers een voor een in het suikerwatermengsel en leg dit met de natte kant naar boven in het schaaltje waar je de Tirami Limoncello in gaat doen. Leg hier de helft van de limoncello creme op en de helft van de aardbeien plakjes. Leg hier bovenop weer een laag met in de suikerwater gedoopt lange vingers en de rest van de limoncello creme . Sluit af met de plakjes aardebeien en laat de Tirami Limoncello minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.