Tijgergarnalen gemarineerd in tamarinde asam udan

Ingrediënten

400 gr gepeld tijgergarnalen
2 el vloeibare tamarinde
1 teentje knoflook fijngesneden
2 el sojasaus
1 el vloeibare rietsuiker
2 st rode peper in ringetjes gesneden zonder het zaad
1 dl kokosmelk
2 el zonnebloemolie
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Tijgergarnalen gemarineerd in soja en tamarinde Streetfood

 

Maak de garnalen schoon door de darm te verwijderen. Doe de garnalen dan in een kom en voeg de  tamarinde, knoflook, sojasaus, rietsuiker en de peper toe. Meng dit goed door en laat dit minimaal 30 minuten marineren.Verhit de olie in een pan en bak de gamba’s aan ( let op het gaat spetteren). Blus af met de kokosmelk en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en maak de garnalen in 5 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.