Thaise zalmfilet tom yam met paddenstoelen

Thaise zalmfilet tom yam met paddenstoelen

Voor de Thaise zalmfilet tom yam met paddenstoelen kun je ipv de zalmfilet ook een andere vissoort gebruiken. Wil je liever een hele vis bereiden dan kan dat ook. Maak de hele vis dan goed schoon en snij aan allebei de kanten de vis 3 keer in. Smeer de tom yam pasta over de vis heen en druk wat van de tom yam pasta in de inkepingen. Doe de vis dan in een ovenschaal en gaar de vis in een oven van +/- 180 c in 20 minuten. De gaartijd is afhankelijk van de grote van de vis.


Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Thaise zalmfilet tom yam met paddenstoelen Bereiding

4 eetlepels limoensap
4 eetlepels thaise vissaus ( nam pla )
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sushiazijn
2 eetlepels honing
250 gr paddenstoelen schoongemaakt en in stukjes gesneden
1 rode paprika in blokjes gesneden
2 rode pepertjes in stukjes gesneden ( zonder het zaad)
3 teentjes knoflook fijngesneden
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels verse gember fijngesneden
500 gr zalmfilet in stukken gesneden
2 dl kippenbouillon.
Tom yam pasta 1 eetlepel ( te koop in de toko)
1 bosje bosui fijn gesneden
1 theelepel aardappelzetmeel aangemaakt met water
2 eetlepels korianderblaadjes

Meng in een kom de limoensap, vissaus, sojasaus, rijstazijn en de honing goed door elkaar en marineer hier de zalm mee. (minimaal 20 minuten). Maak ondertussen de saus.Verhit de olie in een pan en bak de knoflook, gember en peper kort aan.Voeg de paprika toe en bak deze kort mee.Voeg de paddenstoelen en de bosui toe en bak deze kort mee.Blus af met de kippenbouillon en voeg de tom yam pasta toe breng dit aan de kook. Bind dit af met het aardappelmeel en zet dan het vuur uit.Bak de zalmfilet in de oven of een koekenpan medium en serveer hier de saus bij.Garneer af met de korianderblaadjes.