Thaise spicy salade met varkensvlees en aubergine

Ingrediënten

Voor de marinade van het vlees

250 gr varkensvlees in dunne reepjes gesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 el oestersaus
1 el Thaise vissaus
1 el sojasaus
1 stengel citroengras in dunne ringen gesneden
4 limoenblaadjes zonder de nerf in dunnen reepjes gesneden
2 st rode chilipeper in ringetjes gesneden
1 tl kippenbouillonpoeder

Voor de Thaise spicy salade met varkensvlees en aubergine

3 st Thaise mini aubergine in dunne plakjes gesneden
3 st sjalot fijngesneden
1 el vissaus
Sap van 2 limoenen
1 el palmsuiker
2 tl Thaise chili olie
2 el korianderblaadjes
15 stuks muntblaadjes
1 el knofookgranulaat
gefrituurde sjalot
koriander
olie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Werkwijze marinade vlees

Doe de ingrediënten voor de marinade in een kom en meng er het varkensvlees door. Laat dit minimaal 30 minuten marineren.

Werkwijze Thaise spicy salade met varkensvlees en aubergine

Verhit olie in een pan en bak het varkensvlees gaar. Zet dan het vuur uit en meng er de aubergines, sjalot, vissaus, limoensap, palmsuiker, chiliolie, koriander, munt en de knoflookgranulaat door. Voeg evt naar smaak nog wat vissaus en peper uit de molen aan toe. Serveer op een mooie schaal en garneer af met de gefrituurde sjalotten en de koriander