Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Thaise spicy salade met varkensvlees en aubergine
Ingrediënten
Voor de marinade van het vlees
250 gr varkensvlees in dunne reepjes gesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 el oestersaus
1 el Thaise vissaus
1 el sojasaus
1 stengel citroengras in dunne ringen gesneden
4 limoenblaadjes zonder de nerf in dunnen reepjes gesneden
2 st rode chilipeper in ringetjes gesneden
1 tl kippenbouillonpoeder
Voor de Thaise spicy salade met varkensvlees en aubergine
3 st Thaise mini aubergine in dunne plakjes gesneden
3 st sjalot fijngesneden
1 el vissaus
Sap van 2 limoenen
1 el palmsuiker
2 tl Thaise chili olie
2 el korianderblaadjes
15 stuks muntblaadjes
1 el knofookgranulaat
gefrituurde sjalot
koriander
olie
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Ex de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.
Bereiding
Thaise spicy salade met varkensvlees en aubergine
Werkwijze marinade vlees
Doe de ingrediënten voor de marinade in een kom en meng er het varkensvlees door. Laat dit minimaal 30 minuten marineren.
Werkwijze Thaise spicy salade met varkensvlees en aubergine
Verhit olie in een pan en bak het varkensvlees gaar. Zet dan het vuur uit en meng er de aubergines, sjalot, vissaus, limoensap, palmsuiker, chiliolie, koriander, munt en de knoflookgranulaat door. Voeg evt naar smaak nog wat vissaus en peper uit de molen aan toe. Serveer op een mooie schaal en garneer af met de gefrituurde sjalotten en de koriander
Wil je meer weten over de Thaise keuken? bekijk dan de informatie over onze Thaise kookworkshop