Thaise sate recept satay kai, satay mou and satay kae

Ingrediënten

2 teentjes knoflook geplet
½ bos koriander fijngesneden
1 stengel citroengras
2 toeyblaadjes fijngesneden
1 tl kerrie
2 tl kurkuma
1 tl suiker
½ tl zout
2,5 dl kokosmelk
1 el olie
½ tl witte peper
325 gr kippendijenvlees in kleine reepjes gesneden
8 saté stokjes

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Thaise sate bereiding

Plet de knoflook,koriander en citroengras fijn in de vijzel.Voeg nu de rest van de ingrediënten met uitzondering van de stokjes en het vlees toe en doe dit in een kom.Doe er de reepje vlees bij en roer door de marinade, laat minimaal 2 uur marineren.Haal het vlees uit de kom en prik op de bamboeprikkers(2 reepjes in zigzag vorm). Bakken in een pan ( of bbq ) 5-6 minuten en serveer met pindasaus (recept op de site).

Thaise sate is niet moeilijk om te maken en is een lekker hapje om bij een streetfoodfeest te presenteren. Je kunt dit recept van te voren maken en op de avond zelf op een lage temperatuur warm maken. Gebruik voor de Thaise sate kippendijenvlees dan blijft de sate mooi mals.