Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Thaise salade van inktvis en varkensvlees yam yai

Ingrediënten
150 gr Chinese kool fijn gesneden
½ bosje bladselderij grof gesneden
1 komkommer zonder het zaad in lucifer reepjes gesneden
1 rode ui in dunne ringen gesneden
3 st bosui fijngesneden
125 gr varkensfilet gaar en in dunne plakjes gesneden
1 zakje gedroogde inktvisreepjes ( te koop in de toko)
3 eieren gekookt en in parten gesneden
6 kersentomaatjes doormidden gesneden
Voor de dressing
2 rode pepertjes fijn gesneden
2 teentjes knoflook fijn gesneden
3 teentjes ingemaakt knoflook
3 eetlepels limoensap
5 eetlepel kokosmelk
2 eetlepels Thaise vissaus
1 eetlepel vloeibare palm suiker
Streetfood kookworkshop

- Inclusief (non alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
- Inclusief de BTW
- Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00
Normaal: 70 euro p.p.
Nu: 65 pp euro p.p.
Bereiding
Thaise salade van gedroogde inktvis en varkensvlees
Gedroogde Inktvis wordt in de Thaise keuken veel gebruikt in verschillende gerechten. Het is te koop in de toko of anders kun je het bestellen bij een goede lokale visboer.
Doe de ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine en draai dit tot een gladde massa. Haal de dressing dan uit de keukenmachine en doe deze in een kom. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en meng dit voorzichtig door. Ingemaakte knoflook Thais recept
Serveer de Thaise salade van gedroogde inktvis en varkensvlees op een mooi bord en garneer al met wat knoflook bieslook.
Wil je meer weten over de Thaise keuken? bekijk dan de informatie over onze Thaise kookworkshop