Thaise salade van inktvis en varkensvlees yam yai

Ingrediënten

150 gr Chinese kool fijn gesneden
½ bosje bladselderij grof gesneden
1 komkommer zonder het zaad in lucifer reepjes gesneden
1 rode ui in dunne ringen gesneden
3 st bosui fijngesneden
125 gr varkensfilet gaar en in dunne plakjes gesneden
1 zakje gedroogde inktvisreepjes ( te koop in de toko)
3 eieren gekookt en in parten gesneden
6 kersentomaatjes doormidden gesneden

Voor de dressing
2 rode pepertjes fijn gesneden
2 teentjes knoflook fijn gesneden
3 teentjes ingemaakt knoflook
3 eetlepels limoensap
5 eetlepel kokosmelk
2 eetlepels Thaise vissaus
1 eetlepel vloeibare palm suiker

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Gedroogde Inktvis wordt in de Thaise keuken veel gebruikt in verschillende gerechten. Het is te koop in de toko of anders kun je het bestellen bij een goede lokale visboer.

Thaise salade van gedroogde inktvis en varkensvlees

Doe de ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine en draai dit tot een gladde massa. Haal de dressing dan uit de keukenmachine en doe deze in een kom. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en meng dit voorzichtig door. Ingemaakte knoflook Thais recept 

Serveer de Thaise salade van gedroogde inktvis en varkensvlees op een mooi bord en garneer al met wat knoflook bieslook.