Salade van eendenborstfilet naar Thais recept met kruidenpasta
Voor de pasta
Verhit de olie in een pan en bak de knoflook en de peper kort aan. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en bak deze kort mee. Haal de pan dan van het vuur en stamp de ingrediënten fijn in een vijzel of draai fijn in een keukenmachine.
Snij het vet van de eendenborstfilet kruislings in. Verhit de olie in een pan en bak de eend aan allebei de kanten 5 minuten aan. Haalde filet dan uit de pan en snij deze in dunnen plakjes. Doe de pasta in een pan en voeg er 3 eetlepels water aan toe, breng dit zachtjes aan de kook. Voeg dan de plakjes eend toe en sudder zachtjes gedurende 5 minuten. Neem de pan van het vuur en roer er de suiker, vissaus, limoensap, roze peperbes, rode ui, bosui, muntblad en koriander door en meng dit voorzichtig door. Presenteer de Salade van eendenborstfilet naar Thais recept op een mooi bord en garneer af met wat koriander.
Wil je meer weten over de Thaise keuken? bekijk dan de informatie over onze Thaise kookworkshop