Thaise rijstsoep met tamarinde gehakt en knoflookolie een pittig recept

Ingrediënten

Ingrediënten voor het tamarinde gehakt

300 gr half om half gehakt
2 eetlepels tamarinde
2 eetlepels geraspte kokos
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 eetlepel pinda’s fijngesneden
2 eetlepels Thaise vissaus
5 limoenblaadjes fijngesneden

Ingrediënten voor de soep

2 ltr kippenbouillon
2 eetlepels Thaise vissaus
1 theelepel witte peper gemalen
2 st rode peper fijngesneden
300 gr gekookte rijst
2 eetlepels koriander gesneden
1 bosje bosui fijn gesneden
Knoflookolie
Partjes limoen

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (non alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
  • Inclusief de BTW
  • Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 pp euro p.p.

Bereiding

Werkwijze Thaise rijstsoep

Doe de kippenbouillon samen met de rode pepers in een pan en breng dit aan de kook.
Zet dan het vuur lager en voeg de tamarinde gehaktballetjes toe.
Kook de gehaktballetjes op laag vuur zachtjes gaar.
Voeg dan de rijst, koriander en bosui toe en laat dit 3 minuten zachtjes mee koken.
Zet dan het vuur uit en voeg de witte peper en Thaise vissaus toe.
Schenk de Thaise rijstsoep in kommetjes en giet er wat van de knoflookolie overheen.
Serveer de soep met een partje limoen.

Werkwijze tamarinde gehakt

Meng in een kom de gehakt, tamarinde, kokos, knoflook, pinda’s, Thaise vissaus en limoenblaadjes tot een gladde massa.
Draai van deze massa kleine balletjes en leg de balletjes op een bord.

Wil je meer weten over de Thaise keuken? bekijk dan de informatie over onze Thaise kookworkshop