Werkwijze Thaise rijstsoep
Doe de kippenbouillon samen met de rode pepers in een pan en breng dit aan de kook.
Zet dan het vuur lager en voeg de tamarinde gehaktballetjes toe.
Kook de gehaktballetjes op laag vuur zachtjes gaar.
Voeg dan de rijst, koriander en bosui toe en laat dit 3 minuten zachtjes mee koken.
Zet dan het vuur uit en voeg de witte peper en Thaise vissaus toe.
Schenk de Thaise rijstsoep in kommetjes en giet er wat van de knoflookolie overheen.
Serveer de soep met een partje limoen.
Werkwijze tamarinde gehakt
Meng in een kom de gehakt, tamarinde, kokos, knoflook, pinda’s, Thaise vissaus en limoenblaadjes tot een gladde massa.
Draai van deze massa kleine balletjes en leg de balletjes op een bord.
Wil je meer weten over de Thaise keuken? bekijk dan de informatie over onze Thaise kookworkshop