Thaise rijstsalade met pomelo en kousenband

Thaise rijstsalade met pomelo en kousenband

Thaise rijstsalade met pomelo en kousenband is een gezonde salade die je evt kunt maken van rijst die je nog over hebt van een vorige maaltijd. De lekkerste rijst voor deze salade is een Jasmijn rijst.In de Thaise keuken maken ze veel gebruik van verschillende soorten basilicum. Zo zijn er o.a. limoenbasilicum, zoete Thaise basilicum, heilig basilicumblad. Wil je wat variatie in dit recept? voeg dan kip, garnalen of gebakken reepjes biefstuk toe.


koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Thaise rijstsalade met pomelo en kousenband bereiding

1 stengel citroengras, alleen het witte gedeelte,in dunne plakjes gesneden
350 g gekookte jasmijnrijst
1 kleine pomelo, geschild en fijngesneden
3 lente-uien, fijngehakt
1 wortel, geraspt
100 g kousenband fijn gesneden
2 eetlepel korianderblaadjes, fijngesneden
50 g taugé
100 g geraspte kokos, geroosterd
4 eetlepels vissaus
2 eetlepels palmsuiker
het sap van 4 limoenen
1 rode peper, zonder zaad en fijngehakt
2 Thaise rode pepers
1/2 bosje Thaise basilicum

Meng alle ingrediënten voor de Thaise rijstsalade met pomelo voorzichtig in een kom en breng op smaak met wat extra vissaus. Presenteer dit op een mooi bord, garneer af met de rode peper en de basilicum.

Wil je meer weten over Thais eten? bekijk dan de informatie over onze Thaise kookworkshop