Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit Chan Rai

Dit is een van de recepten die wij gekookt hebben in de kookschool van Tik. De chef van Cook Thai Yourself in Chang Mai. Als je wil weten hoe een workshop in het buitenland er aan toe gaat lees dan ook ons blog over deze belevenis.

Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit Chang Mai
Origineel Thais recept uit de kookschool van Tik in Chang Mai

Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit Chang Rai

 

Begin met het schoonmaken van de Pomelo. Snij een plak van de bovenkant van de Pomelo. Maak dan een inkeping met een mes vanaf het open gesneden stuk tot aan de onderkant. Herhaal dit zodat je vier inkepingen hebt. Breek dan de stukken schil weg en het witte gedeelte dat op het vruchtvlees zit. Mocht je nog wat pitten tegenkomen verwijder deze dan ook en breek het Pomelo vruchtvlees in grove stukken. Probeer dat wel zo voorzichtig mogelijk te doen zodat het vruchtvlees heel blijft.Doe dan het vruchtvlees in een kom en meng dit met de dressing.

Dressing voor de Thaise Pomelo salade met cashewnoten

Meng in een kom de vissaus met limoensap, suiker en het zout goed door elkaar.Doe dit bij de kom waarin de stukken Pomelo zit en meng dit goed door.

Voeg dan de bosui, gekookte garnalen, geraspte kokos, sjalotten, muntblaadjes, koriander en de cashewnoten doe en meng dit verder voorzichtig door zodat alle ingrediënten heel blijven. Breng dan evt nog extra op smaak met vissaus, suiker en limoensap. Leg de salade dan op een mooie schaal en garneer af met de gefrituurde sjalotten.

Mocht je met dit recept willen variëren dan kun je evt nog wat gekookte gamba’s aan dit recept toevoegen.

Wil je meer weten over de Thaise keuken? bekijk dan de informatie over onze Thaise kookworkshop