Thaise gemberkip recept kai phad khing

Ingrediënten

Marinade
2 teentje knoflook fijngesneden
1 dl lichte sojasaus
1 theelepel witte peper gemalen
80 gr verse gember geraspt
500 gr kipfilet in plakjes gesneden
2 dl gevogelte bouillon
1 ui fijngesneden
bakje mini shitaken in plakjes gesneden
1 rode paprika
1 groen paprika
sap van een limoen
1 gele paprika in blokjes gesneden
1 bosje bosui fijngesneden
zonnebloemolie
0,5 dl oestersaus

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Inclusief de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70 euro p.p.

Bereiding

Thaise gemberkip

Doe de marinade voor de kip in een kom en voeg de kip toe laat dit 30 minuten marineren.Verhit de olie in een wok en bak de kip kort aan. Voeg de groenten toe en bak kort mee. Blus af met de bouillon en oestersaus en maak de kip gaar. Zet dan het vuur uit en voeg limoensap en de bosui toe.Serveer de Thaise gemberkip in een saus van gember met mini shiitake naar Thais recept met witte pandan rijst.

Wil je meer weten over de Thaise keuken? bekijk dan de informatie over onze Thaise kookworkshop