Thaise gemberkip recept kai phad khing

Ingrediënten

Marinade
2 teentje knoflook fijngesneden
1 dl lichte sojasaus
1 theelepel witte peper gemalen
80 gr verse gember geraspt
500 gr kipfilet in plakjes gesneden
2 dl gevogelte bouillon
1 ui fijngesneden
bakje mini shitaken in plakjes gesneden
1 rode paprika
1 groen paprika
– sap van een limoen
– 1 gele paprika in blokjes gesneden
– 1 bosje bosui fijngesneden
– zonnebloemolie
– 0,5 dl oestersaus

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Kip in een saus van gember met mini shiitake naar Thais recept

Doe de marinade voor de kip in een kom en voeg de kip toe laat dit 30 minuten marineren.Verhit de olie in een wok en bak de kip kort aan. Voeg de groenten toe en bak kort mee. Blus af met de bouillon en oestersaus en maak de kip gaar. Zet dan het vuur uit en voeg limoensap en de bosui toe.Serveer de kip in een saus van gember met mini shiitake naar Thais recept met witte pandan rijst.