Terrine van haring hollandse nieuwe met lamsoren zeekraal en chuka wakame

Ingrediënten

500 gr verse haring schoongemaakt en in 4e gesneden
2 dl mirin
4 dl sojasaus
3 dl water
2 theelepels dashipoeder ( te koop in de toko)
100 gr lamsoren schoongemaakt
100 gr zeekraal schoongemaakt
50 gr Chuka Wakame
rasp van een limoen
1 theelepel togarash peper ( te koop in de toko)
15 gr gelatine

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Terrine van nieuwe haring met zeekraal en chuka wakame

Week de gelatine in koud water. Doe de merin, sojasaus, water, dashipoeder, limoenrasp en de togarash peper in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager voeg de uitgeknepen gelatine toe en los deze goed op. Haal de pan dan van het vuur verdeel de gelei over twee kommen en laat de gelei koud worden. Bekleed een terrine vorm met wat plastic. Haal de haring door de gelei en maak hier een laagje van in de terrine vorm. Meng de Chuka wakame, lamsoren een zeekraal door elkaar en haal deze door de andere kom met gelei. Leg deze op de laag haring laag en herhaal dit totdat de terrine vorm vol is. Dek deze dan af met plastic en zet onder druk weg in de koelkast. Laat de terrine minimaal 4 uur opstijven.