Terinne van hollandse nieuwe haring met een salade van lamsoren zeekraal en een creme van citroenjenever

Ingrediënten

– 8 st Hollandse nieuwe schoongemaakt
– 5 dl groentebouillon
– 8 gr gelatine
– 8 plakken roggebrood in de lengte dun gesneden
-1 recept salade van zeekraal voor de terrine van Hollandse nieuwe
-1 recept Crème citroenjenever voor de terrine van Hollandse nieuwe

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Terrine van haring met zeekraal en creme van citroenjenever

Terinne

Week de gelatine in koud water. Verwarm de bouillon in een klein pannetje en los hier de uitgeknepen gelatine in op. Zet dan het vuur uit en laat de groentebouillon afkoelen. Beleg een vorm met slagersfolie en giet hier een klein beetje van de gelei in. Druk er dan een plak roggebrood in. Haal de haringfilet door de gelei en leg die boven op de plak roggebrood. Herhaal dit totdat de vorm vol zit ( eindig wel met een plak roggebrood bovenaan de vorm). Zet de vorm dan in de koelkast onder druk weg en laat deze 6 uur goed opstijven.

Opmaak:
Snij plakken van de terinne en garneer deze als met de salade van zeekraal en lamsoren en crème van citroen jenever