Tarte tatin met venkel en romero rozemarijn

Ingrediënten

-1 recept tarte tatin deeg
-800 gr venkel  in stuken gesneden
-3 stuks knoflook teentjes in dunne plakjes gesneden
-1 eetlepel rozemarijn in stukjes gesneden
-50 gr suiker
-4 eetlepels boter
-1 dl balsamico
-400 gr Romero Rozemarijn
-Peper en zout

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Hoe maak je dit gerecht?

Bereiding:

Verhit de boter in een pan en bak de knoflook en de venkel kort aan. Voeg dan de suiker toe en karamelliseer de venkel. Blus af met de balsamico  voeg de rozemarijn toe en breng op smaak met zout en peper. Doe de venkel in de bak vorm en zet dit even apart. Kneed het tarte tatin deeg nog een keer goed door en rol het tussen twee lagen plasticfolie uit tot een ronde dunne lap. Leg deze lap deeg over de venkel en druk het bij de rand naar binnen toe. Bestrijk het deeg met een beetje olijfolie en bak de taart in een oven van  180c in ongeveer 20 minuten gaar. Haal de tarte tatin dan uit de oven en verdeel er de Romero rozemarijn over. ( het deeg moet knapperig zijn).