Tamarinde pinda sambalijs

Ingrediënten

7,5 dl slagroom
7,5 dl melk
350 gr pindakaas
250 gr eidooiers
200 gr tamarindesiroop
2 el pul biber
1 dl sojasaus
1 tl zout
300 gr suiker
1 el groentebouillon poeder

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Meng in een rvs kom de eidooiers, 2 dl melk en de suiker goed door elkaar. Doe de slagroom, de rest van de melk, pindakaas, tamarinde, pul biber, sojasaus , zout en de groente bouillonpoeder in een pan en breng deze aan de kook. Zet dan het vuur lager en giet dit beetje bij beetje in de kom bij de eidooiers en roer goed door. Giet deze massa weer in de pan en breng dit langzaam onder voortdurend roeren tegen de kook aan ( mag niet koken!) .Haal de pan dan van het vuur en laat dit goed afkoelen, draai op in een ijsmachine.