Taart van wilde spinazie en puntarelle spinaci e puntarelle alla fiorentina

Ingrediënten

800 gr wilde spinazie zonder nerf
200 gr puntarelle ( kun je dit niet krijgen vervang het dan voor witlof)
600 gr aardappels in plakjes gesneden
150 gr pancetta in dunne reepjes gesneden
5 eieren
50 gr parmezaanse kaas
100 gr provolone kaas in blokjes gesneden
1 eetlepel verse oregano
1 theelepel nootmuskaat
zout en peper
boter
taartvorm

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Taart van wilde spinazie en Puntarelle naar Italiaans recept

 

Blancheer de spinazie en de puntarella kort, giet op een zeef druk even aan en laat goed uitlekken. Kook de aardappels in water met zout beetgaar en giet deze dan af. Bak de panchetta uit in een koekenpan. Meng in een kom de eieren, parmezaanse kaas, provolone, oregano, nootmuskaatpoeder en breng op smaak met zout en peper. Smeer een taartvorm in met boter en leg op de bodem de aardappelschijfjes dakpansgewijs over elkaar. Leg er dan de panchetta op en daarna de goed uitgelekte spinazie en puntarella. Giet dan het eimengsel erover en bak de taart af op 170c in ongeveer 35 minuten.