Taart van snijbiet postelein schapenkaas en pijnboompitten

Ingrediënten

Voor het deeg
200 gr koude boter in blokjes gesneden
1 eetlepel Pimenton de la Verra
350 gr bloem
½ theelepel zout
1 teentje knoflook fijn gesneden
½ eetlepel verse tijm
0,5 dl olijfolie
2 eetlepels water
Voor de vulling
3 eieren
35 gr pijnboompitten
250 gr snijbiet
100 gr postelein
150 gr gekookte rode bietjes in blokjes gesneden
150 gr harde schapenkaas in blokjes gesneden
1 teentje knoflook fijn gesneden
zout en peper
olie
boter en bloem voor de vorm

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

 

Voor het deeg

Meng voor het deeg de ingredienten in een kom goed door elkaar totdat je een soepel deeg krijgt. Bedek de kom met plastic folie en laat het deeg 30 minuten rusten.

Voor de vulling

Verhit olie in een pan en bak de knoflook kort aan. Voeg dan de snijbieten en postelein toe  bak dit kort mee breng op smaak met zout en peper en zet dan het vuur uit. Laat dit goed afkoelen en meng het dan met de schapenkaas, pijnboompitten eieren en de bietjes  en breng nog eens op smaak met zout en peper. Leg 1/3 van het deeg apart en rol de overige 2/3 uit tot een ronde plak waar je een springvorm van 25 cm mee kunt bekleden. Smeer de vorm in met wat boter en bestuif deze met wat bloem. Leg er nu de deegplak in en zorg er voor dat het deeg net over de randen van de vorm hangt. Giet dan de vulling in de vorm en rol het deeg dat je hebt overgehouden uit tot een ronde plak te grote van de vorm. Leg de ronde plak als een deksel op de vulling en druk de randen voorzichtig dicht. Bak de taart in 45minuten op 170c af.