Taart van gerookte rode paprika mousse

Ingrediënten

5  gewassen rode paprika
1 theelepel gerookte paprika poeder
1 theelepel zout
4 bl gelatine
1 eetlepel  witte balsamico
1 dl groenten bouillon
4 dl slagroom lobbig geslagen
Hickory smoking bag
zout en peper
1 afgebakken quiche vorm om te vullen

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Taart van gerookte rode paprika mousse

Taart van gerookte rode paprika mousse

 

Doe de paprika’s in een hickory smoking bag en rook deze  gaar in een oven van 200c. Haal de zak dan uit de oven en laat de paprika’s goed afkoelen. Week ondertussen de gelatine in een kom met ruim water. Als de paprika’s goed koud zijn verwijder dan de velletjes en de zaden ( bewaar wel het vocht) en draai deze fijn in de keukenmachine ( nu kun je ook het paprika vocht toevoegen). Verwarm de balsamico met de groenten bouillon in een pan en los hier de uitgeknepen gelatine in op. Doe dit bij de paprikapuree en draai dit even mee in de keukenmachine. Doe de paprika puree dan in een kom en zet deze kom op ijs. Laat even afkoelen en meng er dan voorzichtig de geslagen room door en breng op smaak met zout en peper. Stort dit mengsel in de quiche vorm en dek af met een laagje gerookte paprika gelei. Gerookte paprika gelei