Hollandse stroopwafel recept makkelijk zelf te maken

Ingrediënten

Voor het deeg

260 gr bloem
95 gr suiker
80 gr boter
2 eieren
beetje zout
1 tl speculaas kruiden

Kaneelstroop
250 gr suiker
1,5 dl water
1 dl room
1 dl Pain d’Epices
2 tl kaneelpoeder
1 tl Jamaicaanse peperbes gemalen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Hollandse stroopwafel zijn makkelijk zelf te maken en erg lekker

Voor het deeg

Meng in een kom alle ingrediënten door elkaar tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het +/-  30 minuten in de koelkast doorkoelen. Haal na 30 minuten het deeg uit de koelkast en knijp met behulp van de ijsknijper bolletjes van het deeg. Druk de bolletje plat zodat je een mini hamburger krijgt. Zet het waffelapparaat aan opstand 4 en wacht totdat het lampje gedoofd is. Pak je telefoon en zet de timer op 50 seconden .Leg nu een rondje van het deeg in het apparaat druk de bovenkant naar beneden en hou de bovenkant dicht. Zet de timer van je telefoon aan en bak de wafels in 45 seconden gaar.

Kaneelstroop

Doe de suiker samen met het water in een pan en breng dit aan de kook. Kook dit in totdat de suiker begint te karamelliseren. Blus dan af met de room, Pain d’Epices en de boter. Voeg dan de Jamaicaanse peperbes en de kaneel toe en roer goed door. Laat dit nog 1 minuutje zachtjes inkoken en zet het vuur dan uit. Besmeer een wafel met 2 eetlepels siroop en druk er dan voorzichtig een andere wafel op.