Stroop van hollandse garnalen recept

Ingrediënten

1,5 kg  Hollandse garnalen doppen (schalen)
150 gr ui in blokjes gesneden
150 gr winterpeen in blokjes gesneden
200 gr prei in ringen gesneden (alleen witte gedeelte)
1 teentje knoflook fijn gesneden
2 eetlepels tomatenpuree
3 teentje knoflook fijn gesneden
2 dl witte wijn
1 dl olijfolie
4 takjes tijm
3 takjes peterselie
2 liter gevogelte bouillon

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Stroop van Hollandse garnalen recept

Verwarm een pan met olie voeg de ui, winterpeen, knoflook en prei toe en bak dit kort aan. Voeg nu de garnalen toe en bak die 3 minuten mee. Zet nu het vuur halfhoog en voeg de tomaten puree toe en laat dit 2 minuten zachtjes meestoven. Blus het mengsel nu af met de witte wijn en gevogelte bouillon en breng het aan de kook. Verwijder het overtollige schuim en voeg de peterselie toe. Laat de bisque 30 minuten zachtjes pruttelen. Draai na 30 minuten de soep glad met behulp van een staafmixer en zeef de bisque door een bolzeef. Breng de bisque daarna weer aan de kook en laat inkoken tot stroop dikte.