Streetfood uit de keuken van peru lomo saltado

Ingrediënten

Voor het deeg
1 kg bloem
2 theelepels zout
2 dl olijfolie
6 dl warm water
Voor de vulling
500 gr biefstuk reepjes
2 uien fijngesneden
2 st rode paprika in dunnen reepjes gesneden
3 trostomaten zonder het velletje en het zaad fijngesneden
3 el sojasaus
1 tl zwarte peper gemalen
½ tl zout
1/3 bosje koriander fijn gesneden
1 ei losgeklopt
zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je Lomo saltado de Empanada uit de keuken van Peru

Meng de ingrediënten voor het deeg door elkaar in een kom en kneed dit tot een elastische deeg. Haal het deeg dan uit de kom rol het in plastic folie en laat het 20 minuten rusten. Maak ondertussen de vulling door de zonnebloemolie te verhitten in een pan. Bak de reepjes biefstuk kort aan haal deze uit de pan en leg ze apart opeen bord. Maak de pan schoon en verhit er weer wat olie in. Bak dan de uien en de paprika kort aan. Voeg de tomaten en de sojasaus toe en breng dit aan de kook. Laat dit inkoken totdat al het vocht verdampt is. Zet dan het vuur uit breng op smaak met zout en peper en laat goed afkoelen. Meng dit met het gebakken vlees, zout en de koriander goed door. Verwerk dit verder zoals een empanada.