Streetfood recept uit india aardappel

Ingrediënten

1,5 kg aardappel gekookt en fijngestampt
0,5 dl olijfolie
½ tl zout
50 gr geraspte kokos
30 gr suiker
4 rode pepers zonder het zaad in klein ringetjes gesneden
30 gr verse gember fijngesneden
2 tl sesamzaad
2 tl garam masala
1/3 bosje koriander fijngesneden
Sap van een limoen
Rasp van een limoen
Voor het beslag
150 gr kikkererwtenmeel ( gram, besan)
½ tl zout
2 tl kurkuma
1 tl gemalen komijn
1 tl chilipoeder
2 tl amchur poeder ( gedroogde mangopoeder)
1 tl asafoetida
Water

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je Aardappelbonda het Streetfood uit India

Bereiding:

Meng de aardappel, olijfolie, ½ theelepel zout, kokos, suiker, rode peper, gember, sesamzaad, garam masala, koriander, limoensap, limoenrasp in een kom goed door elkaar en draai hier kleine balletjes van.

Meng de kikkererwtenmeel, 1/2 theelepel zout, kurkuma, komijn, chilipoeder, asafoetida in een kom door elkaar. Voeg hier net zo veel water aan toe totdat je een stevig beslag krijgt.Rol de aardappelballetje door het beslag en frituur deze goudbruin in de olie.