Street food recept uit sri lanka pawa koekje van aardappel

Ingrediënten

2 el olie
1 el zwart mosterdzaad
50 gr pinda’s
250 gr aardappel in kleine blokjes gesneden en gaargekookt
2 tl sesamzaad
1 tl gemalen kurkuma
1 rode peper zonder het zaad in ringetjes gesneden
2 tl garam masala
1 el geraspte kokos
100 gr gekookte basmati rijst
2 el fijngesneden korianderblad
10 gr verse gember fijn geraspt.
Zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

 

Zo maak je koekjes van aardappel met specerijen Streetfood uit Sri Lanka

Verhit de olie in een pan en rooster de mosterdzaadjes kort.Voeg er dan de pinda’s bij en bak deze 10 seconden op laag vuur mee ( let op dat ze niet verbranden). Voeg dan de aardappels, sesamzaad, kurkuma , chilipoeder, rode peper, garam masala, kokos, en verse gember toe en bak dit 2 minuten mee. Zet dan het vuur lager voeg de rijst toe meng goed door. Breng op smaak met het korianderblad, zout en peper. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Vorm van dit beslag bolletjes ter grote van een golfbal druk deze plat en leg ze op een met bakpapier bekleden bakplaat.Bak de koekjes in een oven van 180c 10 minuten.