Stoofschotel van zoete aardappel recept uit de cubaanse keuken tambor de name

Ingrediënten

0,5 dl zonnebloemolie
500 rundergehakt
1 theelepel oregano
2 eetlepels witte wijn
1 theelepel gemalen komijn
1 groene paprika in reepjes gesneden
1 blikje tomaten puree
4 eetlepels olijven met of zonder pit
2 eetlepels kappertjes
4 theelepels rozijnen geweekt
2 uien fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 eetlepel peterselie fijngesneden
zout
peper
1 kg zoet aardappel geschild en in kleine blokjes gesneden
2 dl melk
100 gr boter

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Doe het vlees samen met de knoflook , oregano , ui, wijn, komijn, paprika, olie, tomatenpuree, olijven , kappertjes , rozijnen in een kom en laat dit 25 minuten marineren.Doe de aardappels in een pan met water en kook de aardappels gaar. Giet dan het water af en laat de aardappels nog even stomen.Voeg dan de melk en de boter toe en stamp hier een mooie puree van. Breng dit op smaak met zout en peper.Zet dan een Tefal pan op het vuur en bak het vlees hierin gaar.( zorg dat het vlees niet te droog gaat worden)Doe het vlees dan in een ovenschaal en strijk hierover de puree.Bak de stoofschotel verder in een oven van 180c ongeveer 25 minuten.