Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

Stoofschotel van zoete aardappel recept uit de Cubaanse keuken Tambor de name

Stoofschotel van zoete aardappel recept uit de Cubaanse keuken Tambor de name
Caribische kookworkshops

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 1 dl zonnebloemolie
– 500 rundergehakt
– 1 theelepel oregano
– 2 eetlepels witte wijn
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 groene paprika in reepjes gesneden
– 1 blikje tomaten puree
– 4 eetlepels olijven met of zonder pit
– 2 eetlepels kappertjes
– 4 theelepels rozijnen geweekt
– 2 uien fijngesneden
– 2 teentjes knoflook fijngesneden
– 1 eetlepel peterselie fijngesneden
– zout
– peper
– 1 kg zoet aardappel geschild en in kleine blokjes gesneden
– 2 dl melk
– 100 gr boter

Bereiding:
Doe het vlees samen met deknoflook , oregano , ui, wijn, komijn, paprika, olie, tomatenpuree, olijven , kappertjes , rozijnen in een kom en laat dit 25 minuten marineren.Doe de aardappels in een pan met water en kook de aardappels gaar. Giet dan het water af en laat de aardappels nog even stomen.Voeg dan de melk en de boter toe en stamp hier een mooie puree van. Breng dit op smaak met zout en peper.Zet dan een Tefal pan op het vuur en bak het vlees hierin gaar.( zorg dat het vlees niet te droog gaat worden)Doe het vlees dan in een ovenschaal en strijk hierover de puree.Bak de stoofschotel verder in een oven van 180c ongeveer 25 minuten.

 

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Recepten uit india voor de kookworkshops van keukenvuur
Naanbrood met kokos amandel pistache en rozijnen Peshwari Naan
Alle recepten-voor-de-mexico-kookworkshop
Chili Sin Carne vegetarische chili uit de Mexicaans keuken makkelijk recept
Recepten uit de keuken van Indonesie
Zo maak je de originele Indonesische pindasaus (satésaus)
Panisse uit Marseille
Bouillabaisse Fruits de mer ook de Panisse is een specialiteit uit Marseille