Stoofschotel van venusschelpen en limoen portugees recept

Ingrediënten

1 kg venusschelpen of een andere mooie soort liefst mcs
3 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook fijngesneden
Sap van 1 limoen
1 dl witte wijn
1 dl kippenbouillon
1 eetlepels fijngesneden koriander
1 eetlepel fijngesneden peterselie
Peper uit de molen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Stoofschotel van venusschelpen en limoen Portugees recept

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Stoofschotel van venusschelpen en limoen Portugees recept

Doe de venusschelpen in een kom en spoel ze 10 minuten onder koud stromend water.Verhit een pan met de olie en bak de knoflook 1 minuut.Voeg de wijn en de bouillon toe en laat dit tot de helft inkoken.Voeg de venusschelpen toe en laat 5 minuten zachtjes koken totdat de schelpen allemaal open zijn gegaan.Haal de pan van het vuur en voeg de koriander, limoensap, peterselie en peper toe en serveer het gerecht in een kommen met een mooi stuk brood erbij.