Stoofschotel van varkensvlees met chile cascabel en tomaten recept uit de mexicaanse keuken tinga poblana

Ingrediënten

750 gr varkensfilet in kleine blokjes gesneden
2 st laurierblad
2 teentjes knoflook fijn gesneden
300 gr chorizo worst in kleine blokjes gesneden
1 ui fijn gesneden
3 st tomates verde ( groene tomaat) trostomaat in stukjes gesneden
3 stuks trostomaat in stukjes gesneden
2 theelepels oregano
1 theelepel gedroogde tijm
3 st gedroogde chili cascabel geweekt
1 theelepel zout
zonnebloemolie
zout en peper

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Stoofschotel van varkensvlees met chile cascabel recept uit de mexico

Stoofschotel van varkensvlees met chile cascabel recept uit de mexico

Doe het vlees met koud water in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en verwijder de schuimlaag. Voeg dan de laurier, knoflook en het zout toe en laat het vlees zachtjes gaarkoken. Zet dan het vuur uit haal het vlees uit de pan en leg dit in een kom ( bewaar het kookvocht). Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook kort aan. Voeg dan de chorizo, tomates verde, trostomaat, oregano en tijm toe en bak dit kort mee. Laat dit 10 minuten zachtjes sudderen voeg dan de chiles cascabel met vocht, het gare vlees en 5 dl kookvocht toe en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen .Breng op smaak met zout en peper.