Stoofschotel van kip en pinda’s recept uit de zuid afrikaanse keuken maafe

Ingrediënten

3 eetlepels pindaolie
3 uien in kleine stukjes gesneden
4 stuks kipfilet in stukjes gesneden
2 rode pepers in ringetjes gesneden
4 tomaten in stukjes gesneden
2 eetlepels tomaten puree
1 liter water
150 gr pinda’s fijngemalen
8 okra’s in dunne ringen gesneden
2 stuks zoete aardappel in blokjes van 2cm bij 2 cm gesneden
250 gr maiskorrels
4 stuks wortels in blokjes van 2cm bij 2 cm gesneden
300 gr bladspinazie
– Zout en peper

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (non alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
  • Inclusief de BTW
  • Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 pp euro p.p.

Bereiding

Stoofschotel van kip en pinda’s recept uit Zuid Afrika

Verhit de olie in een pan , voeg de uien toe en bak deze 3 minuten aan. Voeg dan de kip toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg dan de rode peper, tomaten, water en de tomatenpuree toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg de wortel en de aardappel toe, kook deze beetgaar. Voeg dan de maiskorrels en de okra toe en laat zachtjes doorkoken totdat de okra beet gaar is. Ze dan het vuur hoger voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Voeg dan de pinda’s toe en breng op smaak met zout en peper.