Stoofpotje van varkensvlees en jack fruit nangka recept uit de keuken van mauritius

Ingrediënten

1,5 ltr kippenbouillon
1 eetlepel witte wijn azijn
500 gr jackfruit nangka schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
350 gr varkensfilet in kleine blokjes gesneden
100 gr masala kerriepoeder
2 teentjes knoflook fijn gesneden
1 eetlepel verse gember geraspt
5 vleestomaten fijn gesneden
5 sjalotten fijn gesneden
zout en peper
olie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

stoofpot van varkensvlees en jackfruit uit de keuken van mauritius

verhit de olie in een pan en bak de sjalotten kort aan. Voeg dan de gember en knoflook toe en bak kort mee. Voeg het varkensvlees en de masala kerrie toe en bak kort mee. Blus af met de bouillon en de witte wijn azijn en breng alles aan de kook. Laat het vlees zachtjes gaar worden en voeg dan de tomaten en de jackfruit toe. Laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met zout en peper.