Stoofpotje van gamba en aardappel recept uit de keuken van mauritius cari crevette

Ingrediënten

500 gr schoongemaakte gamba’s
theelepel mosterdzaadjes
2 theelepels fenegriek
1 theelepel komijn zaad
1 blikje tomaten op sap
2 trostomaten fijn gesneden
1 groene peper zonder het zaad in klein ringetjes gesneden
2 theelepels kerriebladeren
1 eetlepel verse tijm
2 theelepel koriander gemalen
1 theelepel komijn poeder
2 theelepels kurkuma
1 ui fijn gesneden
200 gr zoete aardappel in kleine blokjes gesneden en kort afgekookt
1/4 bosje koriander fijn gesneden
1 eetlepel kerriepoeder
2 teentjes knoflook
2 eetlepel verse gember geraspt
1 dl kippenbouillon
zonnebloemolie
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Stamp de knoflook met de gember fijn in een vijzel. Verhit zonnebloemolie in een wokpan. Voeg dan de mosterdzaad, fenegriekzaad en het komijnzaad toe en bak dit kort mee. Voeg dan het knoflook gember mengsel toe en bak dit kort mee. Meng er dan de uien door en bak deze kort mee. Zet dan het vuur lager en voeg de kurkuma, kerriepoeder, kerriebladeren, koriander en het komijnpoeder toe en roer dit even door. Voeg dan de tomaten op sap de verse tomaat, kippenbouillon en de groene peper toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager voeg de aardappel toe en laat dit even inkoken. Voeg dan de gamba toe en kook deze zachtjes gaar. Breng op smaak met zout en peper en strooi er wat koriander overheen.

 

Serveren met gestoofd taroblad