Stoofpotje van kippendijen met rode paprika en kikkererwten

Ingrediënten

-500 gr kippendijenvlees in stukjes gesneden
-2 rode paprika’s in stukken gesneden
-1 ui fijn gesneden
-3 teentjes knoflook fijn gesneden
-1 dl witte wijn
-2 dl kippenbouillon
-1 laurierblad
-3 theelepels komijn gemalen
-2 theelepels koriander gemalen
-200 gr kikkererwten gekookt
-1/4 bos peterselie fijn gesneden
-2 eetlepels minttopjes geplukt
-Sap van een limoen
-Zout en peper
-Olijfolie

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Hoe maak je dit gerecht?

Bereiding:

Verhit de olie in een pan en bak de paprika, knoflook en de uien kort aan. Voeg dan het kippendijenvlees toe en bak dit kort mee. Blus af met de kippenbouillon de witte wijn en voeg het laurierblad toe, breng alles aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg de komijn, koriander, kikkererwten en het limoensap toe en maak de kip langzaam gaar. Als de kip gaar is voeg dan de peterselie en de mint toe en breng op smaak met zout en peper.