Stoofpotje van kippendijen met rode paprika en kikkererwten

Ingrediënten

500 gr kippendijenvlees in stukjes gesneden
2 rode paprika’s in stukken gesneden
1 ui fijn gesneden
3 teentjes knoflook fijn gesneden
1 dl witte wijn
2 dl kippenbouillon
1 laurierblad
3 theelepels komijn gemalen
2 theelepels koriander gemalen
200 gr kikkererwten gekookt
1/4 bos peterselie fijn gesneden
2 eetlepels minttopjes geplukt
Sap van een limoen
Zout en peper
Olijfolie

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

Verhit de olie in een pan en bak de paprika, knoflook en de uien kort aan. Voeg dan het kippendijenvlees toe en bak dit kort mee. Blus af met de kippenbouillon de witte wijn en voeg het laurierblad toe, breng alles aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg de komijn, koriander, kikkererwten en het limoensap toe en maak de kip langzaam gaar. Als de kip gaar is voeg dan de peterselie en de mint toe en breng op smaak met zout en peper.