Stoofpot van vis met vongole en aardappel recept uit de spaanse keuken

Ingrediënten

300 gr stevige witvis in stukjes gesneden en gepocheerd
1 theelepel saffraan poeder
75 gr amandelen
3 teentjes knoflook fijn gesneden
1 theelepel Pimenton de la Verra
50 gr witbrood zonder de korst in blokjes gesneden
1 ui fijn gesneden
4 trostomaten zonder het vel en zaad in blokjes gesneden
1 theelepel zwarte peper gemalen
250 gr Vongole
½ theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel tijm
1 theelepel zout
750 gr aardappel in blokjes gesneden en gekookt
2 st laurierblad
6 dl kippenbouillon
1 groene peper in stukken gesneden
zonnebloemolie
zout en peper

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Stoofpot van Vongole en aardappel Naar Spaans recept

Verhit de olie in een pan en bak op laag vuur de amandelen en knoflook bijna goudbruin. Voeg dan het brood toe en bak dit even mee. Zet dan het vuur uit en doe dit samen met de tomaat, peper, kruidnagel, saffraan, groene paprika, paprikapoeder en tijm n de keukenmachine. Draai tot een gladde massa en zet apart. Verhit de olie in een pan en bak de ui kort aan. Voeg dan de aardappels ,laurier en de Vongole toe schud dit even door blus af met de bouillon en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg de vis en het mengsel uit de keukenmachine toe. Verwarm dit even door en breng op smaak met zout en peper.