Stoofpot van vis met schelpdieren portugees recept caldeirada

Ingrediënten

3 eetlepels olijfolie
2 uien fijngesneden
3 teentjes knoflook fijngesneden
1 groene paprika in kleine blokjes gesneden
1 dl witte wijn
4 tomaten in blokjes gesneden
1 klein blikje tomaten puree
6 dl kippenbouillon
2 eetlepels piri-piri saus ( receptuur staat op de site )
400 gr filets van witvis in stukken gesneden
200 gr inktvis schoon
1 kg venusschelpen (evt mosselen)
2 eetlepels koriander fijngesneden
Zout
Peper uit de molen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

stoofpot van vis met schelpdieren Caldeirada uit de Portugese keuken

Verhit een pan met de olie en bak de uien, knoflook en paprika op een laag vuurtje voor 5 minuten. Voeg nu de wijn toe en laat dit tot de helft inkoken.Voeg de tomaten, tomatenpuree, bouillon en de piri-piri saus toe breng dit aan de kook en laat dit nog 5 minuten zachtjes sudderen.Voeg de vis en de inktvis toe en laat dit 3 minuten zachtjes pruttelen.Voeg de venusschelpen toe en laat 5 minuten zachtjes koken totdat de schelpen allemaal open zijn gegaan.Voeg de koriander de zout en de peper toe en serveer het gerecht in een kommen met een mooi stuk brood.