Stoofpot van varkensvlees en mais recept uit de cubaanse keuken guiso de maiz tierno

Ingrediënten

0,5 dl zonnebloemolie
400 gr varkensfilet in blokjes van 2cm bij 2 cm gesneden
2 uien fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
500 gr pompoen geschild zaad verwijderd en in 4 stukken gesneden
500 gr maiskorrels
1 rode peper fijngesneden
4 rijpe tomaten in blokjes gesneden
2 dl runderbouillon
1 theelepel saffraandraadjes
1 eetlepel peterselie fijngesneden
zout
peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Verhit de olie in een pan en bak het vlees goudbruin. Voeg dan de uien, knoflook en de rode peper toe en bak dit 5 minuten mee.Voeg nu de tomaten , pompoen, saffraan, maiskorrels en de bouillon toe en breng dit aan de kook.Dek de pan af met een deksel en laat dit zachtjes door koken totdat de pompoen gaar is.Neem dan de pompoen uit de pan en doe dit in een kommetje.Prak met behulp van een puree stamper en of vork de pompoen fijn.Doe de pompoen puree terug in de pan en breng de stoofpot op smaak met de peterselie en wat zout en peper. Serveer met  groene paprikarijst  arroz verde de poblano