Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

Stoofpot van varkensvlees en mais recept uit de Cubaanse keuken Guiso de maiz tierno

Stoofpot van varkensvlees en mais recept uit de Cubaanse keuken Guiso de maiz tierno
Caribische kookworkshops

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 1 dl zonnebloemolie
– 400 gr varkensfilet in blokjes van 2cm bij 2 cm gesneden
– 2 uien fijngesneden
– 2 teentjes knoflook fijngesneden
– 500 gr pompoen geschild zaad verwijderd en in 4 stukken gesneden
– 500 gr maiskorrels
– 1 rode peper fijngesneden
– 4 rijpe tomaten in blokjes gesneden
– 2 dl runderbouillon
– 1 theelepel saffraandraadjes
– 1 eetlepel peterselie fijngesneden
– zout
– peper

Bereiding:
Verhit de olie in een pan en bak het vlees goudbruin. Voeg dan de uien, knoflook en de rode peper toe en bak dit 5 minuten mee.Voeg nu de tomaten , pompoen, saffraan, maiskorrels en de bouillon toe en breng dit aan de kook.Dek de pan af met een deksel en laat dit zachtjes door koken totdat de pompoen gaar is.Neem dan de pompoen uit de pan en doe dit in een kommetje.Prak met behulp van een puree stamper en of vork de pompoen fijn.Doe de pompoen puree terug in de pan en breng de stoofpot op smaak met de peterselie en wat zout en peper. Serveer met  groene paprikarijst  arroz verde de poblano

 

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Recepten uit india voor de kookworkshops van keukenvuur
Naanbrood met kokos amandel pistache en rozijnen Peshwari Naan
Alle recepten-voor-de-mexico-kookworkshop
Chili Sin Carne vegetarische chili uit de Mexicaans keuken makkelijk recept
Recepten uit de keuken van Indonesie
Zo maak je de originele Indonesische pindasaus (satésaus)
Panisse uit Marseille
Bouillabaisse Fruits de mer ook de Panisse is een specialiteit uit Marseille