Stoofpot van sojabonen dhal kari maleisische keuken

Ingrediënten

300 gr sojabonen ( een nacht geweekt )
300 gr aardappel in blokjes gesneden
1 winterpeen in blokjes gesneden
1 aubergine in blokjes gesneden
2 tomaten in 4e gesneden
200 gr kousenband in stukken gesneden
3 stuks rode peper in ringen gesneden
1 eetlepel tamarindesiroop
Zout
4 dl water
4 eetlepels olie
5 sjalotten fijngesneden
3 teentjes knoflook fijngesneden
1 kaneelstokje
5 stuks kardemom peulen geplet
1 theelepel mosterdzaad
1 theelepel venkelzaad
2 verse currybladeren of 1 theelepel gedroogd
1 theelepel kurkuma

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

In specerijen gestoofde sojabonen uit de Maleisische keuken

Verhit  de olie  in een wok. Voeg de sjalotten, knoflook, kaneelstokje,  rode pepers , kardemom, mosterdzaad, venkelzaad, currybladeren en de kurkuma toe en bak dit 1 minuut op laag vuur. Meng er dan de sojabonen, aardappel, winterpeen, aubergine, tomaten, kousenband,  tamarinde en het water doorheen en brneg dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de stoofschotel langzaam gaar.Breng op smaak met zout.